רוטב דגים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/15 23:43 יב באלול התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה, רציתי לדעת האם מותר להוסיף רוטב דגים(זהו אינו רוטב ממש אלה נוזל התסיסה של הדגים{הנוזל צלול}) שמשמש להמלחה בלבד? והאם יש הבדל בנושא בין בשר לעוף? בתודה מראש ושבת מבורכת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על פי ההלכה בין אכילת בשר או עוף ובין אכילת דגים צריך להחליף סכו"ם ולנקות את הפה, מכאן שיש איסור ברוטב או בשומן של זה בזה (שהרי החלפת הסכו"ם והצלחות היא רק בגלל מעט השומן והרוטב שנשאר בהם).