הגייה בתפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/15 22:02 יב באלול התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

עד כמה צריך להיזהר בהגייה של התפילה? (הבלעת אותיות, שווא נא ושווא נח)

אם זה משנה, האם צריך לחזור על הקטע בתפילה עוד פעם? האם זה יהיה שונה במצב שבו הקטע כולל את שם ה' (ואז לא רוצים להגיד את זה עוד פעם)?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הגיית התפילה מאוד תלויה בהקשר.
מלכתחילה, ואם אין האדם סובל מכך, טוב להגות את התפילה בצורה המתוקנת ביותר, וכך זה "תפוחי זהב במשכיות הכסף".
ברם, לא חוזרים על תפילה שוב בשל החשש שמא לא נהגתה נכון, ובוודאי לא כאשר האדם סובל מתסמונת ocd שאז התפילה עלולה להפוך לסיוט גדול.

האם קבלת תשובה לשאלתך ?

כל טוב