בית ספר לילדכיתה א

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/15 19:29 יב באלול התשעה

שאלה

שלום רב עשייתכם ברוכה לומדת מהאתר המון. יש משהו שמדיר שינה מעיניי. בני בכורי עולה לכיתה א בעזה. אני המון שנים רצה מאחד לשני קייץ גשמים הכול ברגל ללןא עזרה אף אחד ממשפחתנו לא עוזר קצת אימא שלי בעבר ועכשיו עובדת.רשמתי לחילוני כי יש לו שכן שיכול ללכת איתו ביחד מרחק חמש דקות הליכה. הבית ספר הדתי הוא מלא בילדים אלימים כיתות מופרדות והאלימות חוגגת מורים צעירים שנותנים את הנשמה אך לא משתלטים

אני ממש בסערת רגשות מפחדת כי יש לא יהודיים בכיתה הבית ספר מדהים ואחד הטובים בעיר מה לעשות

תשובה

שלום וברכהֿ

לצערי, אני כמובן לא מכיר טוב מספיק את המציאות שאת מדברת עליה, ועל כן אוכל לומר רק משהו בכיוון מאוד מאוד כללי:
בגילאים הצעירים הדבר החיוני ביותר והחשוב ביותר הוא מידות טובות, ביטחון, מפגש בלי אלימות וכדו'.
בגילאים מבוגרים יותר - נכנס יותר עולם התוכן, הידע, וכדו'.
אז אולי כדאי בשלב הראשון דווקא כן להכניס אותו למקום יותר מוגן ובטוח עבורך ועבורו, שיכנס לעולם של מידות טובות, ואת תדאגי להשלים לו את לימודי היהדות והקודש שמתאימים (אולי יש באזור שלכם חוגים, תלמוד תורה אחה"צ וכדו'), וכשהוא יגדל מעט להעביר אותו לבית הספר הדתי ?
האם זו אפשרות שיכולה להיות, ומתוך כך לגדול אדם בעל מידות טובות ואמונה גדולה.

כל טוב