טבילה במקווה עם מחלת עור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/15 17:00 יב באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. אני אמורה לטבול במקווה ביום ראשון הקרוב לאחר 7 נקיים ולצערי נדבקתי בפטרייה בפנים. הרופא אומר שזה מאוד מאוד מדבק ושלוקח לזה בערך 3 שבועות להירפא. מה עלי לעשות? האם מותר ככה לטבול במקווה? יש כאן סיכון של להדביק אחרות. בתודה ובברכה דנה.

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו שני חלקים.
חלק ראשון הוא מדעי. צריך לברר האמנם יש חשש הדבקה, האמנם אין פיתרון במקווה לכך (צריך לשאול את הבלנית, אפילו בעילום שם) וכדו'.
אם אין פיתרון ויש חשש הדבקה נראה לי כי זה מצב של "אונס" ואת לא יכולה לטבול, אלא אם הולכים לים וטובלים שם.

כל טוב ורפואה שלמה