בחירת שם לבת ועדיפות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/15 16:11 יב באלול התשעה

שאלה

אני ואשתי מתלבטים רבות בנוגע לשם לילדה תחילה חשבנו על השם אגם אבל שמענו שמועות שהשם הזה לא טוב

מה דעתך עליו

ועוד שתי שמות יפים שאני חשבתי זה טוהר ואדל

מה עדיף אם בכלל?

אשמח לקבל תשובה?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לכם לידה קלה נעימה ומשמחת.
אתם בוודאי יודעים כי מה שיקבע את חייה של הילדה לא יהיה השם שלה, אלא החינוך שתתנו, האהבה שתעניקו, היחסים הטובים בינכם וכדו'.
על כן, הדבר הטוב יותר הוא שתבחרו שם שאתם אוהבים. יש רק שמות מועטים, בקצוות, שאין אנו מעניקים אותם, בשל היותם שמות של בני אדם רשעים (כמו עתליה), אבל כל השמות האחרים המוצאים חן בעיניכם הם שמות טובים, וכל השמות שהצעתם הם בהחלט מתאימים.

כל טוב והרבה שמחה