פסטו

חדשות כיפה רבני כושרות 27/08/15 09:35 יב באלול התשעה

שאלה

עברתי על התשובות באתר ולא הצלחתי להבין לגמרי... אני מעוניין להכין פסטו מבזיליקום וקשה למצוא כזה שהוא נקי מחרקים . מהי רמת הנגיעות של הבזיליקום? האם השרייה בסבון ולאחריה טחינה במעבד מזון מספיקה לכתחילה? ה

תשובה

הוא נגוע!
אם משרים במעט מי סבון 3 דקות ושוטפים היטב תחת ברז מים אז יתכן שהוא יתקנה ויתכן שלא. לכן משרים במעט מי סבון 3 דקות ושוטפים היטב תחת ברז מים ואחר כך בודקים 3 עלים מול מקור אור חזק. במידה והבדיקה יוצאת נקייה אז מותר לטחון דק דק ואין בזה איסור של "ביטול איסור לכתחילה"