כשרות תנור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/08/15 12:42 יא באלול התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

קנינו תנור משולב עם כיריים יד 2. לא ידוע לי מי החזיק בתנור לפני.

התנור נראה ממש ממש חדש והוא בן 10 חודשים. בעלי הכשיר את התנור. שאלתי נוגעת לתבניות שבתוך התנור. לדעתי הן נראות ממש חדשות ומבריקות כאילו מעולם לא השתמשו בהן. האם יש איזושהי דרך להכשירן?

תודה רבה על המענה

נטע

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם אמנם זה ספק שמא לא השתמשו בתבניות נראה שאפשר לערות על התבניות מים ממיחם רותח. כמו כן לחמם את התבניות בתוך התנור בחום המקסימאלי כעשרים דקות.
כמו כן ודאי שאפשר להניח על התבניות עוד תבנית אלומיניום ולבשל ולאפות בתבנית האלומיניום.

בברכת התורה הארץ
יהודה הלוי עמיחי