צניעות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/15 21:25 י באלול התשעה

שאלה

למה בדור הזה יותר קשה להקפיד על צניעות?

ועוד שאלה שלא קשורה מה העומק בלהיתחתן? יש משהו מהקבלה על זה? וגם יש מישהו שאני רוצה להיתחתן איתו כשאני יהיה גדולה זה יכול לקרות אפילו שהוא בכלל לא מכיר אותי? זה די מטריד אותי חשוב לי שזה יקרה אבל אני רוצה לדעת אם לבזבז על זה תפילה ואם זה בכלל הגיוני שזה איכשהו יקרה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זה לא תלוי בדור אלא בתודעה,

מה שמבינים שחשוב הוא לא קשה,

למשל להיות חייל בצה"ל מאוד קשה אבל לא מתלוננים כי מבינים את החשיבות,

וכן לימודי מקצוע, תעודה וכדומה.

אם לומדים ומבינים את חשיבות הצניעות מקבלים גם את היכולת.

חתונה זה לא מיסטיקה, מחפשים בו זוג מתאים לפי תכונות מידות והתאמה שיכלית לא לפי מיסטיקה.

בברכה,

דני ארגמן