כשרות בחו''ל

חדשות כיפה רבני כושרות 25/08/15 11:54 י באלול התשעה

שאלה

הרב שלום רב,

בעוד כחודש אסע לגרמניה מטעם העבודה,

רציתי בבקשה לדעת לגבי כשרות שם,

האם יש דברים שניתן לאכול שם?

האם זה נכון שלחם מותר לרכוש בחו"ל? (מה עם הניפוי של הקמח, הכלים, הרכיבים)

האם חלב סתאם בסופר הוא בהכרח חלב פרה או שמא לא?

בירה? קפה הפוך בבית קפה? קולה?

מן הסתם אביא איתי אוכל מהארץ אבל רציתי לדעת האם אני יכול לקנות שם חלק מהדברים.

תשובה

1: יש להתייעץ עם רבנים באזור שתהיה בו.
2: באופן כללי היום כל מוצר צריך כשרות ובוודאי לחם, כי היום יש הרבה חומרי גלם בלחם וזה לא כמו "פעם" שהיו רק מים, קמח ושמרים. ולפעמים אפילו אם כל החומרים כשרים עדיין אסור לאכול את הלחם כי הם מורחים שומן מין החי על גבי התבניות. וכו'.

3: אלו דברים שלא זקוק להכשר:
פירות וירקות
ביצים
סוכר לבן
מלח
אורז לבן או חום ובתנאי שאינו PAR BOILED
רוב הקטניות היבשות (חוץ מעדשים כתומות).

4. חלב- צריך לברר עם רבנים במקום. וחשוב לדעת שהדעה מתירה שימוש בחלב בלי השגחה הוא ב"שעת הדקח" בלבד כפי שכתב הרב משה פיינשטיין בעמצו על הפסק של עצמו שהוא התיר את החלב הזה.