גט לחומרה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/08/15 10:03 י באלול התשעה

שאלה

מי שהתארס עם בחורה מחו'ל ונסע לחופה ולפני 3 ימים נישא בנישואין אזרחיים כפי שמחייב החוק באותה מדינה להנשא בנישואין אזרחיים קודם הנישואין כדת משה וישראל ואחרי זה כיומיים קודם החופה הנישואין בוטלו האם האשה חייבת בגט לחומרה

תשובה

שלום

בפשטות חוששים לסדר גט בנישואין אזרחיים, אולם יש מקרים בהם מקלים בדבר אם ברור שהרישום היה לצורך פורמאלי בלבד. יש לפנות לבי"ד בעירכם לסיפור כל פרטי המקרה (כגון חיים משותפים) ולא רק באופן כללי.

כל טוב