הפרוזבול של צהר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/08/15 20:15 ח באלול התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

האם הפרוזבול שאפשר לעשות באתר "כיפה" (האתר הזה), עוזר גם למה שיש לי בבנק, כגון פלוס בעובר ושב ובקופת החיסכון?

תודה

תשובה

שלום

פרוזבול באתר אינטרנט אינו לכתחילה מכמה צדדים הלכתיים.
אפשר לעשות פרוזבול ראוי בכל מקום בשני עדים פשוטים, דבר הלוקח דקה אחת ואין בו טרחה כלל, ואין סיבה לשנות.

יש לפנות לבי"ד, אפי' של שלושה הדיוטות, או לחלופין לשני עדים שיחתמו לך על שטר שאתה מצהיר בו על מסירת שטרותיך לבי"ד המיוחד שמינתה הרה"ר.

כמו כן, יש לעשות קניין סודר ויחד עימו להקנות ללווה מעט קרקע דרך העדים או בית הדין, כדי שהפרוזבול יחול על החוב.

כל טוב