פרוזבול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/15 15:04 ו באלול התשעה

שאלה

אני צריך לעשות פרוזבול על כסף שחייב לי קרוב שלי.

א. האם צריך ללכת לבית הדין או שאפשר לעשות לבד עם שלושה אנשים כשרים?

ב. יש בפרוזבול עניין של קרקע, לי ולקרוב שלי אין קרקע (לי אין בית והוא בשכירות) מה עושים במקרה שאין קרקע?

ג. האם באותו פרוזבול אני מציין דברים נוספים (הבנתי שיש דברים שגם עליהם חשוב לעשות פרוזבול בסוף שביעית, כגון פלוס בבנק וכדו')...או שצריך לעשות עוד פרוזבול בכללי?

תשובה

שלום וברכה

א. זו מחלוקת ידועה בפוסקים. בחלק מהאתרים יש פרוזבולים שסוגרים את כל הפינות, כולל את הבעיה המוסדית.
ב. בפרוזבול כותבים על גבי קרקע גם למי שאין קרקע פרטית.
ג. אפשר לעשות פרוזבול כללי.
כל טוב