הדוד הושיט לי יד ואני שומרת נגיעה מה עושים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/08/15 00:52 ו באלול התשעה

שאלה

בס"ד

שלום

אני בחורה דתייה שומרת נגיעה [משתדלת כמה שאפשר] יש לי רק בעייה ,לפעמים נוצר מצב מביך לא נעים בפגישה עם המשפחה כמו עם דוד והוא משיט יד ,וכולם מסתכלים ,ומה עושים במצב כזה ,למשל הייתי בחתונה עם אבא שלי בן דוד שלי התחתן ובכניסה יש את המשפחה שעומדת לקבל את המוזמנים ,ודוד שלי הושיט לי את הילד ולא ידעתי מה עשות ,והוא כביכול מחכה ,פשוט לא היה לי אומץ להגיד לו שאני שומרת נגיעה והושטתי לו יד ואחכ התחרטתי ככ הייתי בהלם מעצמי כי אני בדרך כלל לא עושה דברים כאלה.

איך מסבירים לדוד ולבן דוד שאני שומרת נגיעה???

תשובה

שלום וברכה!

דבר ראשון אני מאד שמח שאת שומרת נגיעה למרות כל הקשיים וזה ראוי לכל שבח!
אני בהחלט מבין את המצב המביך הזה, בערך לכולנו יש איזה דוד או דודה שלא שומרים תורה ומצוות או שומרים חצי או רבע, ואני מעריך שלא רק אני או את מגיע למצבים מביכים כאלה אלא רבים וטובים זה באמת מביא תחושה לא נעימה.
דבר שני, ואני נכנס לעובי הנושא, אני חושב שאת לא צריכה להצטער ולא להתחרט יותר מדי או אפילו בכלל לא להצטער על זה, כי באמת מה שאסרו זה נגיעה של חיבה, נגיעה שמקרבת, ולכן כשהיית במצב מביך והושטת לו יד בוודאי לא הייתה פה חיבה אלא הושטת יד כדרך כבוד, מה גם שאם הוא מבוגר זה פחות חמור, ועוד שאת אישה ולאישה זה פחות חמור מגבר, מה שגם יש פוסקים שהתירו במצבים מביכים, עכשיו, זה לא אומר שעכשיו נתיר לגמרי, כי אנחנו לא יכולים לשער בדיוק מה חיבה ומה לא, ויש פה פתח למדרון חלקלק, לכן אסרנו לגמרי מגע, רק במצבים של בדיעבד, ואם הוא דוד מבוגר, ולחיצת יד רופפת אז אם ברירה אז אפשר להתיר(שו"ת חנוך לנער הרב דב ליאור).
מה שכן אפשר לעשות למצבים עתידיים, זה להכין אותם מראש בשיחה או בהודעה, או מכתב, או דרך ההורים, שאני אוהבת אותם וזה לא קשור לזה שאני שומרת נגיעה, ואם תוכלו לכבד את אמונתי ולא להביא אותי לידי מצבים כאלה של לחיצת ידיים, ושוב להדגיש שאני מכבדת אותכם ואוהבת אותכם, אני מאמין שלפחות הצעירים ישמעו לזה, אני מאמין שזה יפעל.
בנוסף לזה יש עצה נוספת:
תשתמשי בתחבולות, למשל תבואי עם ידיים מלאות למשל עם שתייה או אוכל של הבר, ואז לא יוכלו להושיט לך יד, כי אי אפשר, אני ניסיתי את זה וזה הצליח והם קלטו שאני שומר נגיעה.
או אם תינוק או ילד קטן שתחזיקי אותו עלייך אז לא יוכלו להושיט לך יד.
אני מאמין שתוכלי להיות יותר יצירתית ממני.

אני מקווה שהצלחתי לעזור
בברכה חן
chencorcos@gmail.com אני גם במיל אם צריך.