כיצד לנהוג עם הכלבה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/08/15 22:20 ג באלול התשעה

שאלה

לפני מספר שבועות אימצנו כלבה מאחת האגודות לצער בע"ח. הכלבה היתה מסופרת ובאה עם קולר וורוד.

שילמנו עבור האימוץ וניתוח עיקור. שילמנו לוטרינר עבור בדיקה ותרפות נגד שיעול עבורה. הוטרינר של האגודה

קבע שהיא בת שנה (לפי מצב השיניים).

לפני מספר ימים ראיתי באתר של האגודה תמונה מטשטשת של כלבה שמשפחה מחפשת כי אבדה להם. סוג

וגם הצבעים של הכלבה זהה והיא אינה מעוקרת אך היא בת ארבע ואינה מסופרת. לא יכולה לפי התמונה לקבוע

כיוון שהיא מטושטשת. באגודה נתנו לי (לפי בקשתי) את מספר הטלפון של המשפחה אך ציינו שהמשפחה טענה

שהכלבה אינה מסופרת. בעלי והילדים נקשרו לכלבה והיא אלינו. הם מתנגדיפ שאתקשר למשפחה כי האגודה

קבעה שזו אינה הכלבה שלהם (לפי התספורת. הם כנראה לא ראו אותה).). איך נדע שהיא באמת שלהם אם

יטענו כך ומאין לנו לדעת שלא ברחה בגלל התעללות וכו' כיצד עלי לנהוג לדעתך?

תשובה

שלום

אני מבין ללבכם, קשר עם בעל חיים בבית יכול להיות משמעותי, בייחוד עבור הילדים.

על אף היותה של הכלבה בעל חיים ולא חפץ, עדיין יש עליה גדר הלכתי של השבת אבידה- 'לא תראה את שור אחיך או את שיו נדחים'.

לפנייך מצוות השבת אבידה, יש כאן סימנים ויש צורך בבירור אם זו הכלבה שלהם.

אין מקום לחשוש שהתעללו בה, אחרת מן הסתם לא היו מבקשים אותה.

תוכלו לדרוש מהם החזר על הטיפולים אם אכן יתברר שהכלבה שלהם.

להבא, אין לעקר בע"ח, יש בזה איסור הלכתי.

בהצלחה