מסעדה בXXXX

חדשות כיפה רבני כושרות 18/08/15 19:02 ג באלול התשעה

שאלה

בס"ד

האם ידוע אם הכשרות במסעדה בXXXXXX טובה ?

הם אמרו שיש כשרות הרבנות XXXX, גוש קטיף והרבה מוצרי בד"ץ. אולי אתם מכירים את המקום ? תודה רבה, תמי מאיר

תשובה

אנו לא מכירים.
"השאלה" שחייב לשאול היא:
1. איזו תעודת כשרות יש אצלכם?
אם מתחילים לספר כל מיני סיפורים,
כגון: בשר חלק, ירקות גוש קטיף וכו´- אז אתה עוצר אותו בעדינות וחוזר על השאלה: "איזו תעודת כשרות יש לכם"? אם הוא עונה לכם: "רבנות" . אז תשאל: "איזו רבנות? ואיזו רמת כשרות-רגיל או מהדרין?
ואז תבקש את מספר הטלפון של המשגיח.
2. אתה מספר למשגיח איזו רמת כשרות אתה שומר\אוכל, ושואל אותו האם הוא יכול להציע לך משהו לאכול שהוא ברמת זו.
יתכן שיאמר לך: "לחם וחומוס" או שיאמר לך לאכול "רק דגים" או שיאמר לך: "גוים מבשלים הכל ולכן תבקש מהמלצרית לשים לך את השיפוד על האש, ואני בעצמי הייתי שם לך על האש אבל אני נמצא רק שבשעה ביום.
בקיצור עיין במאמר שיש כאן באתר ששמו:
"בשר חלק, ירקות גוש קטיף"
http://www.kosharot.co.il/show.asp?id=70305