שבועה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/08/15 15:13 ב באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 29 ובהיותי סביב גיל 13 (לפני או אחרי, לא זכור לי) אמרתי שבועה בעקבות סיפור שמורה סיפרה לנו בכיתה אשר הלחיץ אותי כי הוא היה על מחלה ומתוך חשש או פחד אמרתי לעצמי את הדבר הבא "אני נשבע לקרוא תהילים כל יום של אותו היום" הצלחתי לעמוד בכך רק מספר חודשים בודדים. שאלתי היא, האם אני צריך לעשות התרת נדרים למרות שאמרתי זאת ממזמן? האם התרת נדרים שעושים לפני ראש השנה מתיר שבועה זו?

יש לציין שעד היום זה די מטריד אותי שאולי אני מפר שבועה וזה משפיע על מחשבותיי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם זה מטריד אותך - פנה אל רב* ויעשה לך התרת נדר על הדבר הזה.

*
רב מוכר לך,
רב שלמדת אצלו,
רב שכונה - רב היישוב,
רב בית כנסת וכד'