טבעונות והכשרים של בשר רבנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/08/15 08:35 ב באלול התשעה

שאלה

שלום.

היום יש יותר ויותר פעילים טבעונים וגם דתיים טבעונים שעושים כל מיני הפחדות לגבי זה שאסור לצרוך מוצרים מן החיי, לאחר שחכמינו כבר הזכירו את התיקונים שעושים באכילת דגים ובשר בשבתות ובימים טובים.

התורה התירה אכילת בשר, ויש היום רבנים ראשיים שמוסמכים ויש משגיחים ובד"צים למינהם שאומרים שהבשר כשר, אז איך פתאום ממליצים לא לצרוך מוצרים מן החיי? האם באמת בבשר בימינו יש צער בעלי חיים גדול כל כך, או שההשגחות אכן מקפידות.

השאלה היותר מורכבת, אם באמת חס וחלילה שהבשר באמת לא מוכשר כהלכה מי מקבל את הדין האוכל או הרב/השוחט/המשגיח שהוסמך להכשיר את הבשר.

אני כבר לא יודע למי להאמין, יש רבנים שאומרים כך ויש רבנים שאומרים כך, ואני מפחד לעשות חטא באם זה באמת לא כשר.

תשובה

שלום

בשר שיש עליו הכשר של הרה"ר, הרי הוא כשר לכתחילה.
ספרדי יקפיד על חלק בהכשר הרה"ר, ואשכנזי יקפיד גם כן לאכול חלק לכתחילה, ובשעת הדחק יאכל לא חלק.
אין להקשיב למוציאי שם רע על הכשרי הרבנות בבשר.

התורה התירה לאכול בשר בעוה"ז וכך נהגו האמוראים שאנו כחמורים לגביהם.
כל עוד אנו חיים בעולם הזה ולא בעולם שכולו טוב, אזי אין עניין בטבעונות ואפשר לאכול בשר לכתחילה, לאחר שחיטה והסרת הדם כפי ההלכה.

כל טוב