לק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/15 21:32 א באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

הרב בבית ספרנו אמר לנו שלק על הציפורניים חייב להיות שלם אחרת הוא חוצץ בנטילה. אני מאוד מקפידה על זה אך אי אפשר לדאוג שהלק יהיה ב100 אחוז ממש מושלם.. יכול להיות שיהיה מילימטר קטן שאין בו לק. זה נורא מתסכל לדאוג כל הזמן ללק שיהה שלם, ושאלתי היא- מתי הלק חוצץ ?? האם הוא חייב להיות ממש 100 אחוז שלם? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

כמובן שגם הרב צודק וגם את.
הלק צריך להיות שלם.
אולם כמו כמעט כל הדברים בהלכה - מקומות בהם יש סדקים קטנים ומועטים שאישה הולכת איתם ולא מחדשת את הלק - אינם פוסלים את נטילת הידיים.
ואם כן, את יכולה להיות גם שמחה במצוות וגם שמחה בלק.

כל טוב