שמירת העיניים וייאוש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/08/15 19:36 א באלול התשעה

שאלה

שלום הרב ,

מאז שאני זוכר את עצמי כנער, הבנתי את המשמעות ואת החומרה שיש בשמירת העיניים והוצאת זרע לבטלה.

מאז ומתמיד הניסיונות לחזור שוב ושוב,

לא מוצא דרך אפשרית לעצור את הסבל הזה.

ניסיתי כל מיני אפשרויות,תירצתי בזה שכשאמצא מישהי הדבר יפסק ולצערי לא כך הדבר.

חודש הרחמים והסליחות אבל מה זה משנה.. היום תיקון וכנראה שמחר שוב הגלגל יסתובב חלילה,

מצד אחד שבע יפול צדיק וקם מצד שני הרגשה צבועה של אחטא ואשוב.

לצערי הכל נגיש וזמין עם הטכנולוגיה, הכל קל ומהיר שניות בודדות מהרגע שהיצר מתגבר עד הנפילה.

אשמח לקבל עצות בנושא.

תשובה

שלום

הקב"ה מונה את ההצלחות שלך, לא פחות מאשר הנפילות.
בכל פעם שאתה מטה את העיניים שלא להביט באיסור, המעלה בכך מכריעה נפילות רבות מן העבר.
צריך להתגבר כארי להלחם שלא ליפול בהשחתת הברית, ובכל נפילה יש לעשות תשובה ולנסות שוב.
עיקר המבט צריך להיות כמה הצלחתי היום שלא להביט, ולא כמה נכשלתי היום. מתוך ההבנה שרוב הפעמים אתה מנצח, ומיעוטן היצר מנצח, תתמלא במרץ מחודש לקום ולנסות שוב.
לא להתקרב למחשב שאין בו סינון ראוי.

בהצלחה