דת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/08/15 18:53 א באלול התשעה

שאלה

שלוב רב הרב, רציתי לשאול איך קמה היהדות?

וגם לשאול, האם הדת הנוצרית קמה עי'' אנשים?

- כי קראתי על הסיפור של ישו, שאנשים אחר כך לקחו את זה, והפכו לדת.

איך נדע שגם את היהדות לא הקימו אנשים??

בבקשה הסבר טוב, ומפורט.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ה' אמר לאברהם "ואעשך לגוי גדול" כלומר עם חשוב.

ובברית בין הבתרים אמר לו כיצד זה יקרה,

ירדו למצרים, יעבדו קשה, יצאו משם ברכוש גדול ויחזרו לארץ ישראל. וכך היה.

הדת היהודית לא קמה אלא ה' יצר אותה לפי התוכנית שנאמרה בברית.

הנצרות מבוססת על סיפור של אדם אחד אבל עם ישראל עמד מול הר סיני - מאות אלפי אנשים ומהם חכמים ונבונים דור דעה, אי אפשר לספר להם סיפורים.

במשך ארבעים שנה הלכו במדבר מתוך השגחה מיוחדת ולא חסר להם דבר, מדובר בקהל גדול ובתקופה ארוכה, שכולם ראו את השכינה השורה ביניהם.

בברכה,

דני ארגמן