לגבי אבל שבנו מתחתן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/08/15 14:00 א באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול אותך מספר שאלות הלכתיות לגבי מצב מסוים שנוצר במשפחה שלי..

ביום שלישי הקרוב אחותי מתחתנת, והיום אח של אמא שלי נפטר. ועל כך התעוררו לי מספר שאלות:

1) האם אמא שלי תוכל להיות נוכחת בחתונה או רק בחופה?

2) האם אפשר לשים שירים כל

עוד אמא שלי נמצאת?

3) איזה בגדים היא יכולה ללבוש?

4) האם היא תוכל להיות נוכחת בשבת חתן?

תודה רבה..

תשובה

בס"ד
משתתף באבלכם ובצערכם

מעתיק לך מתוך הקישור הרצ"ב, עיין עוד שם:
http://www.nir-israel.org/info/municipal_general/memorial/memorial-002.htm

אבי החתן/כלה - אבל שבנו או ביתו אמורים להינשא בתוך ימי השבעה מותר לו לצאת מביתו ולהיות נוכח בחופה בלבד. אך עליו להקפיד על שאר דיני האבלות. רשאי ללבוש בגד נוסף על בגדי האבלות כדי להסתיר את הקריעה.

שבת בתוך השבעה
שבת אינה מפסיקה את ימי השבעה, אלא היא נחשבת במניין שבעת הימים.
כל דיני אבלות נוהגים עד כשעה לפני כניסת שבת ומיד לאחר יציאתה.
אם האבל נוסע למקום אחר לשבת, התירו לו לצאת מהבית אך בתנאי שלא יצא יותר מ- 3 שעות קודם לכניסת שבת. אבל שאר דיני אבלות נשארים, כגון: שאסור לו להחליף בגדים לצורך הנסיעה אלא עד שעה לפני כניסת שבת.
בשבת עצמה מותר להחליף בגדים לבגדי שבת ואין נוהגים דיני אבלות. עם זאת עדיין חל על האבל איסור תלמוד תורה, אך מותר לו ללמוד שנים מקרא ואחד תרגום. וכן חל עליו איסור קיום חיי אישות.
נוהגים שהאבל לא יוצא מביתו בשבת אלא לבית הכנסת בלבד.
מיד בצאת השבת (לפי הזמן המופיע בלוח) חייב האבל לחזור וללבוש את בגדי האבלות ולהחליף נעלים וחלים עליו כל דיני האבלות של השבעה.