עובד ארגון אנטי מסיונרי, קריאה בברית החדשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/08/15 00:57 א באלול התשעה

שאלה

שלום אני עובד בארגון אנטי מסיונרי ידוע במסגרת פעילותי אני נפגש עם יהודים המאמינים בברית החדשה ובאותו האיש המבנים עצמם יהודים משיחיים אני מנסה להראות להם איך אמונתם היא הבל וטעות הצעתי לאחד מהם לקרוא ברמבם וענה לי כשאתה תקרא בברית החדשה.

השאלה האם מותר לי לקבל ממנו את הברית החדשה כדי שיסכים לקבל ממני את הרמבם ושאלה שניה האם מותר לי לעיין בברית החדשה כדי להיות בבחינת דע מה שתשיב לאפיקורס

תשובה

שלום

מותר לקבל ממנו את הספר על מנת להעניק לו רמב"ם כדי שישוב בתשובה, אך להשליך לפח את מה שנתן לך, ללא קריאה.
דע מה שתשיב אינו מתיר קריאה בספרי ע"ז ומינות, חוץ מלגדולי תורה אשר בנויים היטב בעולמם כך שהכל מגיע מירא"ש עבור התמודדות עם הע"ז להכריעה בשדה התרבות והתאולוגיה.
בהנחה שאינך ת"ח גדול אלא אדם ישר וטוב העוסק במצווה, אין היתר לקרוא בדברים אלו שכן אין בכך צורך אמיתי ואינך מחוסן דיו מפני שפת החלקות של הנצרות.

את התשובה למינים אפשר לבנות גם ללא קריאת המינות, אלא בהכרת תשובות גדולי הדורות כלפיהם כגון הכוזרי ודברי הרב זצ"ל בספר אורות.

כל טוב