חרדים/חרדיות- כיסוי ראש ושפה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/15 23:49 ל באב התשעה

שאלה

שלום וברכה!

אני בת 15 ויש לי שאלה קצת מצחיקה אבל נורא מסקרנת אותי..

רציתי לשאול 2 שאלות:

1. מדוע חרדיות הולכות בדרך כלל עם פאות ולא עם כיסוי ראש? הרי לא תמיד אני מבחינה שזה פאה וכך לא יודעת שזה בעצם כיסוי ראש וזה מאבד את כל ההלכה לא?!

2. מדוע החרדים הרבה פעמים מדברים באנגלית? הרי עברית זה השפה שלנו לא?הרי אנחנו בארץ ישראל..

תודה ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הנשים בקהילה שלנו שלא לובשות פאה, לא תמיד מקפידות לכסות את כל השערות כולן.
יש רבנים שסבורים שאם הם יתירו פאה נוכרית יהיה קל ופשוט יותר לנשים לכסות את כל הראש. לכן הם פסקו כך לנשים בקהילה שלהם.

2. אצל חרדים מסוימים השפה העברית נחשבת לשון קודש: היא ראויה לתפילה וללמוד תורה. הם רואים קלקול בכך שמדברים דברי חול בעברית. לכן את השיחות הרגילות הם מנהלים באנגלית או ביידיש.