כשרות ופיליפינית. מה עושים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/08/15 23:45 ל באב התשעה

שאלה

שלום וברכה!

יש לי כמה שאלות בנוגע לעבודת זרה שנמצאת אצלנו כל הזמן בעקבות מחלת אם המשפחה.

(אקדים ואומר שאנחנו דתיים והפיליפינית אינה מבינה כלל בכשרות ודת. אנחנו מנסים ללמד אותה כמה שאפשר אבל היו מקרים..)

זה נורא חשוב לנו. נשמח לתשובות מהירות, מפורטות ונכונות..

מראש תודה גדולה!!

1. בעבר אמרו לנו שהיא לא יכולה להדליק בעצמה את הגז כשהיא מבשלת לנו ולכן אנו קצת מסתבכים עם זה. האם כלל זה נכון? או 'המצאה'?

2. אם העובדת הכינה מאכלים חלביים בכלים בשרים? ולהפך..?

3. אם הכינה בכלי צלייה בשר ולאחר מכן דג?

4. העובדת הכינה לנו פיתה עם נקניקיה. התחלתי לאכול והרגשתי טעם נורא מוזר. הסתכלתי בפיתה והיא הייתה עם גבינה צהובה!!! אכלתי כבר חלק אבל כמובן שהפסקתי באותה שניה!

מה אני עושה??? נורא מפחיד אותי.

5. בעקבות המקרים רצינו לטבול את כל הסכום- כיצד עלינו לעשות זאת?

6. רצינו גם לחדש את כל הצלחות לצלחות זכוכית מ-2 צבעים- חלבי ובשרי. וכך אם היא טועה זה לא נורא. האם זה נכון? או שהכלל עם הזכוכית רק לגבי כוסות?

7. היא גם אוכלת לפעמים בשר וחלב ביחד. מה עלינו לעשות? לאסור עליה?

8. לגבי שטיפה של כלי בשרי בכיור חלבי. מה הדין?

תודה רבה על הכול! וסליחה על הטרחה! הלוואי ולא היינו נזקקים לפיליפינית.. רק בריאות בעז"ה ושבוע טוב!

תשובה

שלום

א. אמת
ב. טרף. אלא אם מדובר בכלי ישן וכדומה בדיעבד, כל מקרה לגופו
ג. גם אם לא ניקתה את השיפוד, כשר בדיעבד. ובלבד שיהודי התערב בבישול
ד. להודות בפני ד' על הטעות, להתחרט על כך שלא בדקת היטב, ולקבל על עצמך להתחזק בבדיקות אלו טרם האוכל
ה. טבילה אינה הכשר. הגעלה היא הכשר, ע"י ששמים את הכלים בכלי גדול עם מים מבעבעים רותחים ומעט סבון
ו. ספרדים מקלים בכך, אשכנזים מחמירים בכך
ז. מותר לה, אך לא בכלים שלכם
ח. אם מדובר בשטיפה עם סבון במים לא רותחים אפשר להקל

חיזקו ואימצו