מוכר בחנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/08/15 21:34 ל באב התשעה

שאלה

שלום, יש לי שאלה קצת מ ורכבת על אף שעיינתי כבר בנושא הגזל לא מצאתי מנוחה לנפשי.

אני מוכר בחנות ויש מבצעים מפעם לפעם (חלקם בע"פ ומשתנים).

על סוג מסוים של מוצרים המנהל אמר לי שיש עליהם 1 1 וחשבתי לתומי שזה כולל מוצר מסוים ולכן מכרתי אותי כך וגם לעצמי קניתי והתברר לי שהוא לא כולל. המנהל אמר לי שלא למכור יותר את זה כך. אז הגבתי לו שמכרתי למישו כבר את זה כחלק מהמבצע ולא אמרתי לו על עצמי.

מה לעשות בנידון? האם להשאיר את המוצר אצלי או לעשות עליו זיכוי ולהחזיר. דגש על כך שלא נעים לי לספר לו שגם אני קניתי את זה אחרי שכבר שאלתי אותו שמכרתי כבר באופן כללי והוא אמר לי פשוט לשים לב פעם הבאה.

עוד הערה, שלפעמים המנהל מחליט לעשות הנחות כראות עיניו על מוצרים מסוימים ולאנשים מסוימים שהוא מכיר (כי זה חנות עודפים והמחירים לא תמיד ברורים).

תשובה

שלום

מה שקנית לעצמך בהנחה שהיתה טעות, יש להשיב

כל טוב