סביבת מגורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/08/15 23:35 כח באב התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

היום יצא לי לדבר עם ידידה. ויצא לנו לדבר על ילדיי ועל הגרוש. לדבריה, לפי הלכה אסור שגרוש וגרושה יגורו באותה עיר ועל אחד הצדדים לעזוב את העיר. אנו גרים באותה עיר, במרחק של כמה רחובות אחד מהשני. אך לא יצא לנו להתראות במקרה... ושנינו עובדים באותה עיר ב 2 מקומות עבודה שונים שיש מרחק נסיעה ביניהם...

רצוי לציין שאצלי חוזה השכירות הוא לעוד כשנתיים ובספק שאוכל לעזוב לפני ללא קנסות או בעיות אחרות. והוא לעת עתה חזר להוריו ואמור להתחתן בקרוב ולעבור לחלק אחר של העיר...

השאלה, האם מבחינה הלכתית זה בסדר?

תשובה

בסד

שלום וברכת ד

האיסור הוא באותו מבוי אבל בעיר סתם אפשר לגור.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי