המשך לימוד תורה ותפילין חדשות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/15 20:37 כח באב התשעה

שאלה

שלום הרב, אני מסורתי לא שומר שבת (בעבר שמרתי לתקופה מסוימת), מניח תפילין

והשתחררתי משירות קרבי לפני כמה חודשים. יש לי 2 שאלות:

1. התחלתי לפני שנתיים במטרה להתחזק ולהתקרב לה' ללמוד תורה. התחלתי

מיהושע-שופטים-שמואל, ועכשיו אני קרוב לסיים את מלכים. אני לומד דרך ספרי מקראות

גדולות - קודם קורא את הפרק ואז קורא אותו מההתחלה יותר לעומק עם מפרשים, וכל 5 או 10

פרקים אני קורא מאמרים על כל פרק שנמצאים באתר "דעת" כדי להעמיק את הידע. עכשיו

כמו שאמרתי אני קרוב לסיים את מלכים ואני לא יודע איך להמשיך, יש לי 3 אופציות:

א. להמשיך לפי הסדר לישעיהו - הבעיה היא שהבנתי שזה טיפה יותר קשה ואני פחות בקיא ב5

חומשים עצמם.

ב. להמשיך לדברי הימים - כי אני כבר לומד על מלכות ישראל ויהודה וזה יהיה טוב להשלים

את הפערים והידע שלא רשומים במלכים.

ג. לחזור לבראשית ומשם להשלים וללמוד את החומשים בשיטה יותר עמוקה (שלא למדתי

אותם בערך מאז היסודי)

אני נוטה יותר לכיוון של אופציה ב' ואז ג'. רציתי לדעת מה הרב חושב שאני צריך לעשות.

2. אמא שלי קנתה לי תפילין לשיחרור. הבעיה שאני לא באמת צריך כי יש לי את התפילין מהבר

מצווה ואני רוצה להישאר איתו. דיברתי איתה והיא לא מוכנה להחזיר או לתרום אותו, היא רוצה

שאני אשאיר אותו ואני גם אותו מדי פעם (הוא מהודר). מה אני צריך לעשות? אולי בעצם זה טוב

לחדש מדי פעם תפילין, אולי אני יכול להישאר עם מה שהיא קנתה לי ולתרום את הקודמות,

למרות שאני פחות רוצה לוותר על הנוכחיות שלי, מה אתה חושב ה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לעניין הלימוד - הכי חשוב שתלמד בדברים שמלהיבים ומשמחים אותך. יש לשמחה משקל גדול בלימוד.
מהצד הרעיוני - כל עבודת ד' צריכה להיות בשמחה. וגם מהצד המעשי - כאשר שמחים, לומדים יותר וזוכרים יותר. תמשיך ללמוד בדרך שהכי מתאימה לרצון ולהשתוקקות הפנימית שלך.

באשר לתפילין ודאי ראוי להתפלל בתפילין המהודרות יותר.
יש הונאות בשוק התפילין. אם אמא שלך קנתה לך תפילין מהודרות במקום אמין, עדיפים התפלין החדשות המהודרות.
זו הזדמנות למסור את התפילין הקודמות לבדיקה (במקום מוסמך ואמין) לאחר שיבדקו ויחדשו את התפילין מבר המצוה שלך, תוכל להפוך אותם לתפילין גמ"ח: התפילין נשארות שלך והם נמצאות בבית כנסת לטובת אורחים שבאו בלי תפילין או לטובת מישהו שמוסר את התפילין שלו לבדיקה. אם אתה חושב על הכיוון של תפילין גמ"ח תדבר על כך עם גבאי בית הכנסת שלך.