תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/15 18:04 כח באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,אצלנו בישוב תפילת שחרית היא בשעה מאוד מוקדמת וקשה לי להתעורר כלכך מוקדם, האם יש מקום להתיר להתפלל לא במניין?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אי אפשר להתיר תפילה בלי מניין. על פי ההלכה רק אם מדובר בטרחה מרובה - כגון שאין מניין ביישוב של אדם ורק בנסיעה ארוכה מאוד יגיע למקום מניין פטרו אותו.
הדרך הפשוטה להתעורר מוקדם היא ללכת לישון יותר מוקדם.
מתוך הבנת הקושי שלך אני מציע לך להתחיל תהליך. תחילה תנסה לבוא יום אחד בשבוע, אחרי זמן תוסיף עוד בקר, כך תתקדם אט אט.
אני מאמין שבמשך הזמן תתחזק ותופיע פעמים רבות יותר לתפילה.
גם כשאינך מצליח לקום בזמן, עדיף להתפלל בלי מניין בבית הכנסת מאשר בבית.