נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/15 15:30 כח באב התשעה

שאלה

שלום,

לפני כמה ימים כעסתי על אמא שלי על משהו , ונדרתי שאם היא תעשה משהו אני לא ידבר איתה כל החיים וגם נגעתי במזוזה שדיברתי איתה .

איך מבטלים נדר.

תודה

תשובה

בס"ד

הרב שלך, רב השכונה או רב בית כנסת, ידע כיצד להתיר את הנדר שלך.
אם לפני ראש השנה אתה קורא את הנוסח של 'התרת נדרים' מצבך יותר טוב.

לאחר שיותר הנדר - מהר שוב לאמך ופייס אותה במאוד מאוד.
יותר ממה שאתה צריך לחשוש לנדר אתה צריך לחשוש לפגם שלך בכיבוד אב ואם.
בדין תורה מקלל אביו ואמו - מות יומת.
אל יהיה הדבר קל בעיניך.
עליך לפייס את אמך עד שתאות לסלוח לך.
עליך לקבל על עצמך שלא לפגוע באמך לעולם.

אין דבר שמשקיט את המצפון כמו הידיעה שהיינו טובים להורינו עד יומם האחרון.
שמור על הזכות הזאת, היא תביא לך אושר רוחני - שרק הוא אושר האמיתי.