יום טוב שני של גלויות בגלויות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/15 13:32 כח באב התשעה

שאלה

שלום

אטוס לחול לתקופת החגים לביקור משפחתי ותאריך הכרטיס חזרה שלי לארץ יצא ביום טוב שני של גלויות-שמחת תורה.

השאלה שלי האם אני מחויבת בהלכות המקום בכך שלא אוכל לנסוע ולטוס חזרה לארץ ביום טוב שני של גלויות למרות שהנני ילידת הארץ?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ההלכות מתוך פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד:

ואם בכוונתו לחזור, דינו היסודי כבן ארץ ישראל, ואם הוא שובת מחוץ לתחום שבת של קהילה יהודית, אינו נוהג יום טוב שני של גלויות ומותר לו לעשות בו מלאכה (שו"ע תצו, ג).

אבל כאשר הוא בקהילה יהודית או בתחום שבת שלה, עליו לנהוג כמותם, כדי שלא יראה כסותר את מנהגם (פסחים נ, א; שו"ע תצו, ג). לפיכך, אסור לו לעשות מלאכה ביום טוב שני שלהם.

אם לא תהיה מחוץ לתחום שבת של קהילה יהודית בכל חג שמחת תורה, הרי למחרת (יום טוב שני) תוכל לנהוג כמו ארץ ישראלי ולטוס לארץ.

קישור לדברי הרב מלמד
http://ph.yhb.org.il/12-09-06/