הנחת תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/15 11:38 כז באב התשעה

שאלה

שלום וברכה,בימות הקיץ האחרונים כל פעם שאני מניח תפילין אני שם לב שראשי לח במעט ושהתחתית של התפילין טיפה רטובה,לא התייחסתי וקיפלתי את התפילין.

היום יצאתי לסיבוב וכשחזרתי נטפתי זיעה.

שטפתי פנים והתחלתי,כשבדקתי את תחתית התפילין היא הייתה כאילו היא אף פעם לא נרטבה.

היום כשהנחתי תפילין שמתי לב שטיפות של זיעה זלגו מעל ראשי.

כשסיימתי שמתי לב שתחתית התפילין שוב נרטבה מקצת

הנחתי את התפילין על המיטה שבחדרי בלי הבית כ20 דקות ואחרי זה כחצי שעה בשמש

שאלתי היא האם עשיתי משהוא לא בסדר והאם יש כל עצות לעתיד

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא טוב להעמיד תפילין בשמש. החום הישיר עלול להזיק לבית ולקלף שבתוכו.

בקיץ נכון להניח תפילין כאשר הגוף רגוע (רצוי במקום ממוזג) ולא מזיע יותר מדי. אל תעשה פעילות גופנית לפני התפילה.

אם הבית של התפילין לח, אין לסגור אותו בקופסה, צריך להניח בעדינות, על בסיס רך, את החלק הלח כלפי מעלה ולהשאירו באוויר החדר למשך מספר שעות עד שיתייבש.