הרצאות באינטרנט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/08/15 14:56 כה באב התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

הרב ישנם אתרי אינטרנט של מכללות ואוניברסיטאות אשר יש בהם הרצאות מוקלטות.

שאלתי היא, האם מותר לי להיכנס לאתרים האלה ולצפות בהרצאות האלה? כי לפעמיים עולה לי החשש שאולי הם העלו את הקורסים המצולמים רק לסטודנטים שלהם , ולי אסור לשמוע.

או שאפשר לומר, שעצם זה שהעלו את החומר לאתר האינטרנט שלהם, וכול אחד יכול לצפות, משמע שאין להם בעיה , שגם מי שלא סטודנט שלהם יוכל לצפות בהרצאות.

בברכת תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות ועל האחריות, ועל הרצון להימנע מגזל.
העיקרון הוא שאם האתר לא מחייב קוד כניסה, או כותב במפורש שהדברים מיועדים רק לסטודנטים וכדו' – הכל פתוח, ומותר בשימוש.
בדיוק כפי שכתבת באפשרות השניה של דבריך.

כל טוב ושוב יישר כוח