איך חוזרים בתשובה מלאה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/08/15 14:34 כה באב התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לפני כמה חודשים התחלתי להתקרב לדת, ואני רוצה לדעת איך חוזרים בתשובה מלאה.

האם אני צריך ללכת לרב, או משהו כזה?

תשובה

שלום וברכה

הלוואי וידעתי.
כל אחד מאתנו רוצה לשוב בתשובה מלאה, אולם הדרך מורכבת ולא פשוטה.
מה כדאי לעשות ? כדאי להחליט שהשאלה שנשאל היא איך מתחילים כמו שצריך, ולאחר מכן איך מתקדמים עוד יותר, ועוד יותר, וכך מגיעים למקום הטוב ביותר שאנו מסוגלים להגיע אליו.
כדאי מאוד להתחיל בשני כיוונים. כיוון אחד הוא ללמוד מה צריך לעשות, כלומר: ספר הלכה, שמדריך את האדם כיצד עליו לנהוג לאורך היום, ובמצבים הלכתיים שונים שהוא נתקל בהם.
כיוון שני הוא למצוא ספר רוחני, מחשבת ישראל, מוסר וכדו' – וללמוד צד רוחני בתורה
וכך להתקדם.

האם הדברים עזרו לך ? האם אני יכול לעזור לך יותר ?
כל טוב