עצלנות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/08/15 19:37 יז באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

לאחרונה התחלתי לחזור בתשובה לקב"ה.

ותוך כדי התהליך גיליתי על עצמי מס' לא מבוטל של מידות רעות (גאוותנות, עצלנות, תאוות האכילה ואלה רק מה שגיליתי עד עכשיו)

בנוסף, יחסית לגיל 17 בתור חילוני (אפיקורס מוחלט) עברתי חיי חטא ופשעתי המון (פגימה בברית, חטא שהעונש עליו הוא מארבע מיתות בית דין, עין הרע, לשון הרע ותשוקה לכל דבר חומרי ובר - חלוף שיכלתי להשתוקק אליו ) לפני שגיליתי שיש מישהו למעלה.

השאלה שלי היא: מאיפה מתחילים לכפר על הכל? איך מתגברים בעיקר על העצלות והגאוותנות שמקשות עלי מאוד?

אני מצטער אם השאלה שלי לא ממוקדת מספיק.

אני מקווה שתענה לי בקרוב.

בתודה רבה וערב טוב :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא מתחילים מכפרה על העבר אלא מתיקון העתיד.

עיקר התשובה היא לחדול מעבירות ומידות רעות.

מעברות אפשר לחדול מיד ואילו תיקון המידות הוא תהליך מתמשך, אי אפשר לשנות הרגל באופן מידי, אפשר לקבל החלטה להתחיל לתקן.

הדבר הראשון שצריך לעשות הוא ללמוד שמירת הלשון והלכות לשון הרע, זה המפתח לתיקון כל מידות האדם,

הלכון לשון הרע אפשר ללמוד בקיצור שולחן ערוך סימן ל.

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן