משמעות החיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/15 16:57 יז באב התשעה

שאלה

שלום וברכה.

אני בן 31 מבית שומר מסורת שומר כשרות בעל תואר אקדמי ועובד כמהנדס. לאחרונה חלחלה בי התודעה והתובנה שהחיים בעולם הזה זמניים.הפעם הבנתי זאת בהבנה שלמה ובהפנמה.

מאז אני מתייסר ולא מבין את משמעות החיים ונדמה כי איבדתי את שמחת חיי.אני יודע שלפי האמונה יש וקיים עולם הבא אך נדמה שמספר השאלות שלי רב עד מאד.בכל פעם שאני נזכר במחשבות שהכל זמני אני נתקף מועקה של דקה או שניים.אין לי בעיה פסיכולוגית אני אוהב את החיים מאד וזו הבעיה.....מה אתה מציע לי לעשות כדי להתמודד?מה ללמוד מה לקרוא?האם התורה הקדושה מתייחסת לעובדה שאדם חיי למרות שמותו ידוע מראש?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפחד מפני המוות מטריד מאוד ומעסיק אנשים רבים.
נכתבו על כך מחקרים רבים ותיאוריות שונות.
יש אומרים שמעשים רבים של גבורה, יצירה וכד' נעשים כדי ליצור 'שם' שישאר אחרי מותך.
אני לא אמשיך לדון כאן ביתרונות ובחסרונות של פתרונות שונים אלא אתמקד בתפיסה היהודית.

היהדות מאמינה בהשארות הנפש ובתחיית המתים.
לאדם יש נשמה והיא לא חלק מהגוף. לאחר המוות הנשמה נפרדת מהגוף ועוברת לעולם נשמות.
ובעתיד כאשר העולם יגיע לתיקונו ישובו הנשמות להופיע בעולם בתוך גוף.

אם אתה רוצה להעמיק בכך אתה יכול לעיין בספרו של הרמח"ל - דרך ד', הוא עוסק בכך בכמה פרקים.

יש קטע עמוק ונפלא של הרב קוק שנקרא "השחרור מיראת המוות" הוא נמצא בכרך ב' של אורות הקדש.

יש גם ספר של הרב טוקצינסקי "גשר החיים" בכרך ג' יש דיון רעיוני מרתק על משמעות המוות ביהדות.

http://www.hebrewbooks.org/31173