משבר רוחני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/15 15:03 יז באב התשעה

שאלה

שלום רב

אני בשנתי השנייה לתואר,אני חילונית אך עם גישה רוחנית לחיים שלנו.

אני חווה כעת משבר עמוק. הגעתי למסקנה שחיפשתי קשרים עם גברים רק כדי למלא אצלי את החללים שבנפש. כמובן שחוויתי תחושות של ריקנות ושל מצפון כי רוב הקשרים היו ריקים מתוכן.

כעת אני לבד מהחלטה להתמודד עם הנשמה שלי ועם הפחדים שלי. אני מרגישה שעליי להיאחז במשהו והאמונה ביהדות ובבורא עולם מחזקים אותי לעתים. אני מרגישה לבד לגמרי במסע שלי ובעולם הזה.

אני מחפשת מישהו שילווה אותי בסימני השאלה שעולים לי, מישהו שיקנה לי מוסר וערכים(כי הקשר האחרון היה עם בחור ערבי)

יש דבר כזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש המון מדרשות ומסגרות אחרות בהם מלמדות רבניות אוהבות ותומכות.
את יכולה להצטרף למקום כזה - ללמוד שם מספר שעורים בשבוע, למצוא אחת מהרבניות שתתמוך בך באופן אישי.

לאור המצב שאת מתארת אפשר שאת צריכה גם יעוץ רגשי לשם כך כדאי לפנות לפסיכולוגית.

במכללות ובאוניברסיטאות רבות יש בתי כנסת, רבנים ורבניות שמלמדים - אולי תמצאי מישהו מתאים במקום הלימודים שלך?

רשימה של מדרשות:
http://www.midrashot.co.il/SearchB/חיפוש_מדרשה