כמה שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/15 15:00 יז באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, מספר שאלות שכאדם שחי בסביבה חילונית (ורוצה להתחזק) אני מעוניין לשאול: 1) האם מותר לומר "אמן" על ברכה או משהו אחר שאני עצמי אומר? 2) להבנתי מותר לומר קריאת שמע שעל המיטה רק בלילה, הייתי רוצה לדעת עד איזה שעה בלילה מותר לומר את קריאת שמע שעל המיטה? כי לפעמים יוצא לי ללכת לישון בשעות מאוחרות בלילה. 3) האם זה בסדר שאני אקרא תיקון הכללי בכותל? (כי כרגע שאני חי במשפחה חילונית- זה מה שאני בעיקר קורא- פתק ובו תיקון הכללי, שזה דבר מאוד חשוב עבורי)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. בעקרון, לא עונים אמן על ברכת שאתה אומה בעצמך (יש חריגים מעטים, אבל לא אבלבל אותך).

2. קריאת שמע: אשכנזים אומרים כל הלילה, ספרדים לא אומרים אם שם השם בברכת המפיל אחרי חצות הלילה.

3. אתה יכול לקרוא תיקון כללי בכותל.

יהיה רצון שתזכה לצמוח ולפרוח בתורה ובמצוות