כשרות בלנדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/15 14:32 יז באב התשעה

שאלה

שלום,

רכשנו בלנדר מדגם ויטמיקס,

ומאז השתמשנו בו אך ורק עם מוצרים כשרים.

הכלים שבהם השתמשנו לעיתים לטפל במוצרים לפני הכנסתם לבלנדר (סכין, קרש חיתוך וכו׳) לא כשרים הלכתית, אמנם המטבח שלנו צמחוני והמוצרים כשרים, אך ייתכן שהכלים שומשו מתישהו בעבר לבשר וגם לחלב, או שהיו במגע עם אוכל לא כשר בעבר הרחוק.

שאלה: מה עלינו לעשות כדי שנוכל להכשיר את הבלנדר ולהכין בו אוכל כשר כהלכה, שיתאים לחובשי כיפה?

יש לציין שהבלנדר מתחמם מחיכוך, ועשוי להגיע לטמפרטורות גבוהות כשמכינים בו למשל, מרק. כאמור המוצרים שבמרק היו כשרים, אך ייתכן למשל שחלק מהירקות למרק נחתכו בסכין לא כשרה.

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להכשיר אותו כמו שמכשרים לפסח.
להמתין 24 שעות ללא שימוש.
צריך לפרק עד כמה שאפשר את הסכינים וכד'
את כל החלקים להכניס לסיר עם מים רותחים.
הסיר צריך להיות כשר, סתמי.