שליחים בחו"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/15 14:13 יז באב התשעה

שאלה

שלום הרב.

בחודש הבא אחותי טסה לעשות שליחות בניו גרז'י מטעם בנ"ע בעז"ה.

אני שומעת כל מיני שמועות על זה שבקרוב היהודים יעזבו את ארה"ב מכל מיני סיבות רוחניות, ושאין שמירה בחו"ל כמו שיש בארץ ישראל. והנושא הזה מאוד מלחיץ אותי.. שח"ו יקרה משהו.

והשאלה שלי היא האם כאשר אנשים עושים שליחות בחו"ל יש להם שמירה מסויימת?

תודה רבה:)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר יוצאים מארץ ישראל בשליחות לשם שמים* ובלב נשארים מחוברים מאוד לארץ ישראל ורואים רק בה את מקום החיים - אז כוחה של ארץ ישראל מלווה את השליח בשליחותו. מבחינה רוחנית הוא בכלל לא יצא מכאן.
****-
* אחד הסימנים המובהקים שהשליחות לשם שמים: שלא מטיילים בחו"ל ולא מסתובבים בכל מני מקומות שלא קשורים למשימת השליחות בלבד.