חברה בגיל צעיר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/15 13:13 יז באב התשעה

שאלה

שלום, שמי אורן ואני ילד בן 15.

לא מזמן הכרתי ילדה בגילי בסדנת קיץ, גם היא מהמגזר הדתי לאומי. התחלנו לדבר בהפסקות ונוצר בינינו קשר. לאחר הסדנה המשכנו לדבר בהודעות אבל לא ניפגשנו. אני מרגיש שממש עשיתי תשובה גדולה מאז שפגשתי אותה, ושהיא משפיעה עלי לטובה. אבל רציתי לברר כמה דברים:

א. האם הקשר הזה בגדר מותר? הוא ללא מטרות נישואין (לפחות בעתיד הנראה לעין).

ב. אילו הלכות חוץ מאיסור יחוד, איסור נגיעה, וצניעות יש שצריך להקפיד עליהם?

ג. אולי אפשר הצעות איך להמשיך את הקשר בצורה בריאה וחיובית?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בכל קשר בינו לבינה מעורבים יצרים!
אם מדובר במי שמתכוונים בתוך זמן להתחתן אז הידיעה הזאת מסייעת לעמוד ביצר מפני ש-'עוד מעט נהיה זוג נשוי ונחיה יחד'.
אבל אתה רחוק מאוד מחתונה כרגע.

אני מכיר נערים כמוך שחשבו שיהיו רק בקשר של הודעות אבל מהר מאוד נפגשו ובהמשך נפלו בשמירת נגיעה.

כעת כשרק מתחילים את הקשר יש תחושת בטחון: "אנחנו חזקים ונוכל לעמוד בכל הפיתויים של היצר".

הקב"ה ברא אותנו עם יצרים חזקים מאוד. אלו יצרים טובים ובריאים לבני זוג נשואים, אבל כאשר יש זוגיות ללא נישואים - היצר מתחזק מאוד וברוב המקרים לא מצליחים לשמור נגיעה...

אני מכיר בנים ובנות טובים, שמקפידים מאוד על ההלכה, אבל כאשר יש שם חברות קבועה - נופלים ונופלים.

חזק ואמץ!