מקלחת חם קר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/07/15 17:47 יד באב התשעה

שאלה

שלום

אני שמעתי מפי אדם כי ישנו דבר בגמרא(כמדומני) אשר אומר שיש להתחיל את המקלחת במים קרים ואז להעביר לחמים ואז שוב קרים כי העור כברזל מתחזק מכך.

רציתי לברר אם אכן קיים הדבר לדעת עליו עוד ואם אין הדבר קיים על מה כן מומלץ מים חמים או קרים?

תשובה

שלום

כתוב בתשובת הגאונים שבהדרכות רפואיות טהורות שאין בהן היבט רוחני, יש להקשיב להדרכות הרפואה העדכנית ולאו דוקא להדרכות הגמ' שהיו שייכות לזמנן, מפני השתנות הטבעים או שכלול המידע הרפואי.

כל טוב