כשרות בחו"ל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/07/15 12:26 יב באב התשעה

שאלה

לרב שלום ברצוני לברר כמה סוגיות בעוד כשבוע אצא עם משפחתי לטיול בחו"ל אנו נלון במלון ללא הכשר.

1) האם מותרת אכילת פירות וירקות חתוכים המוגשים במלון בארוחת הבוקר?(סלט ירקות מתובל המוגש בארוחת הבוקר)?

2) מותר לשתות מים?מיצים טבעיים (אשכוליות תפוזים )ללא הכשר?

3) ביצה-מותר לי לאכול ביצה קשה שהורתחה במים חמים וגוי העיד עליה שהיא של תרנגולת?

4)אכילת לחם-יש בעיה עם אכילת לחם באגט צרפתי ממאפיה ללא הכשר? או הלחם המוגש במלון?

5)שתיית תה בבית קפה אזורי ללא הכשר?

אשמח אם תבהיר את חמשת הסוגיות

תודה.

תשובה

שלום וברכה

האם זה עוזר ?

http://www.kfar-etzion.co.il/Portals/0/Yotzrim and Chokrim/Elyashiv Knohl/ואכלת ושבעת/מה אוכלים בחול - לחוברת.doc

כל טוב