קושי בשמירת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/15 16:09 י באב התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אני וחבר שלי נתקלים בקושי לשמור נגיעה.

לשנינו מאוד חשוב לשמור ולהצליח, אבל מאז שנפלנו הדרך חזרה קשה ומייגעת. כל פגישה אנחנו אומרים שננסה מחדש, ננסה ונמעיט אך קשה לנו כל כך.

אשמח לקבל עצה כיצד לנהוג על מנת להצליח! !

זה כל כך חשוב לי וקשה לי באותה המידה, אני רוצה להרגיש טהורה לפני הקב"ה אך לא מצליחה.

אשמח לעזרה.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב.

לפעמים נדמה לנו במצבים כאלה שאין בכלל בחירה חופשית.
אי אפשר לעמוד בפיתוי.
התשובה היא שיש בחירה חופשית מלאה.
אפשר לעמוד ביצר - אבל לשם כך צריך לעשות וויתור.
לכל דבר יש מחיר - ומי שמוכן לקחת את האחריות - מצליח ומנצח.

התורה יודעת כמה קשה שמירת נגיעה בינו לבינה.
קשה יותר כאשר נמצאים בקרבה רגשית.

התורה יודעת כמה חשוב לישראל להיות טהורים לפני ד'.

לכן קבעה התורה את הלכות ייחוד - זהו פתרון מלא ושלם, אין פתרון אחר.

אם תשמרו הלכות ייחוד, תהיו שניכם זכים וטהורים לפני ד' ותגיעו בעזרת ד' לחתונה כשני צדיקים שיש להם זכויות רבות.

אם לא תשמרו הלכות ייחוד, לא תצליחו לשלוט ביצר והוא ישלוט בכם.

זו בחירה קשה - כולה בידיים שלכם!

זכרי: לפום צערא אגרא - לפי הצער השכר.