חוסר הסכמה עם בעלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/07/15 17:49 ד באב התשעה

שאלה

שלום רב,

אני ובעלי ממתינים בקוצר רוח ללידת בננו הבכור בעזרת השם.

לאחר המון וויכוחים והתלבטויות מי יהיה הסנדק בברית (אבי או אביו), החלטתי לוותר לתת לאביו לשבת סנדק אך שאבי יקבל את כבודו במתן שם שני על שמו לתינוק.

בעלי התהפך בהחלטתו ורצה לפתע לתת לאבי לשמש כסנדק בברית ושהתינוק יקבל את שמו השני על שם אביו.

רציתי לדעת לאיזה מן הדברים יש חשיבות גדולה יותר? מה מכובד יותר לתת לאחד מהאבות? לשבת סנדק או לקרוא לתינוק בשם שני על שם האבא...

מעניין אותי מדוע החליט לבסוף לשנות את החלטתו, אולי כי שם שני על שם אביו יתן לו כבוד גדול יותר מאשר להיות סנדק?

תודה רבה.

תשובה

שלום

שני דברים אלו נכבדים, ונהגו בהם גדולינו עוד מימות התנאים.
אך גדול משני אלה גם יחד הוא השלום, אמר רבי חלפתא לא מצא הקב"ה כלי מחזיק ברכה לישראל אלא השלום.
לפיכך, אם תמחלי על כבודך, יש בזה סיעתא דשמיא גדולה לחייך ולהתפתחות של בנך שיסודו הוא בשלום.
רחל ויתרה ללאה ונתנה לה את מבוקשה להתחתן עם יעקב, ועל כן תפילותיה נשמעות ברקיע בכל הדורות, היא מגיעה מעמדת השלום ולכן זוכה לסיעתא דשמיא ברחמים על בניה.

כל טוב