צום למניקה בתשעה באב שנדחה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/07/15 11:29 ד באב התשעה

שאלה

שלום רב,

אני אם לתינוקת בת חצי שנה.

עד עתה בתי נזונה מהנקה מלאה. לעיתים היא טועמת ירקות או פירות הכמויות מזעריות אך לא בכמות המחליפה ארוחה.

מנסיוני בעבר, תפוקת החלב שלי תלויה מאוד בשתיה מרובה. ולאחר צום- כמות החלב שלי יורדת . זמן ההתאוששות והחזרה לכמות רגילה יכול לארוך מס' ימים.

בעבר שאלתי לגבי צום בהנקה ונעניתי כי יש לצום עד שמרגישם שהחלב מתמעט.

לצערי בשלב זה כבר קשה לי לחזור לכמות החלב הקודמת וזה עדיין לוקח זמן מה עד שהכל חוזר לתיקונו.

שאלתי היא האם כאשר הצום דחוי, כמו בשנה זו, יש מקום להקל יותר ולאפשר שבירת הצום בשלב מוקדם יותר או אף שתיה מראש כיוון שאני כבר יודעת שבשלב מסוים אגיע למיעוט חלב, כדי למנוע מצב של מיעוט חלב שיקח ימים להתאושש ממנו וסבל לתינוקת.

תשובה

שלום

הגרש"ז אוירבך זצ"ל התיר שלא לצום במקרה כזה, וכך הלכה למעשה

כל טוב