עליות לתורה בשבת בר מצווה של כהן

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/07/15 00:44 ד באב התשעה

שאלה

שלום!

בשבת בר-מצווה של כהן, מעוניינים להעלות לתורה את האבא, הסבא והנער בר המצווה - כולם כהנים. איך ניתן לארגן את העליות (בית כנסת אשכנזי)?

חשבנו על אפשרות שהסבא יעלה בעליית כהן הראשונה, האבא יעלה בעליית "מוסיף" אחרי השביעי, ובר המצווה יעלה מפטיר.

נהוג שלא להעלות בן מייד אחרי אביו. האם הקדיש שלפני המפטיר פותר את הבעיה, או שצריך עליית "מוסיף" נוספת עם עולה שיפריד בין האב לבן?

תודה.

תשובה

שהאבא יעלה כהן, הסבא מוסיף והנכד מפטיר ואז בבן בנו יש פחות הקפדה על עין הרע.
הקדיש לא פוטר את הענין.
לכתחילה (לא משנה מי הכהן המוסיף שמיני)עדיף שאחרי המוסיף השמיני להעלות מוסיף נוסף...