מחילה ואמת.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/15 01:15 יד בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב.

ה' מצפה מאיתנו שנהיה לפלפים? כל ערב הריני מוחל וסולח וכו'.. מזה מוחל מה? הוא פגע בי!! מה היחס של התורה לזה? לא להקפיד בכלל? לסלוח תמיד?

וכן שאלה נוספת. האמת והשלום הם שני אבני יסוד.. אני מטבעי מתחבר יותר אל האמת, האם כדאי? או שמא בעולם הזה יש להיות שלומ"ים?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

השאלה על המחילה היא שאלה מצוינת.
אשמח אם תקרא מאמר שלם שכתבתי על הנושא:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=67923

יחסי אמת ושלום נידונו בסוגיות שונות, ולהלכה נפסק כבית הלל כי השלום קודם לאמת. אולם החכמה היא, לאחר שקיימנו "ותשלך אמת ארצה", לקיים את "אמת מארץ תצמח", ולהצמיח אותה מחדש: "אמת מארץ תצמח".

כל טוב