פחדים ממדרשה שנמצאת במקום מסוכן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/15 00:13 יד בתמוז התשעה

שאלה

שלום לרב!

בעז"ה אני אמורה ללכת בקרוב למדרשה בהתנחלות, ואני באה מעיר.. ובאופן כללי אני קצת פחדנית ויש לי חששות..

בזמן האחרון היה קרוב למדרשה שלי פיגוע ואני מאוד חוששת, האם זה אמור להשפיע על ההחלטה? ואם לא אפשר בבקשה מילות חיזוק..

תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה לך בהצלחה גדולה במדרשה שאת הולכת ללמוד בה.

אנו נמצאים בעולם בו אנו נוטלים סיכונים מסוימים כדי להשיג דברים טובים יותר. אפילו יציאה מהבית וחציית כביש עלולה להיות מסוכנת, ואף על פי כן אין אנו נמנעים ממנה, כיוון שהתועלת שיש בהליכה שאנו הולכים גוברת על החששות מהסיכונים. אמת הדבר, שאין אנו יודעים בוודאות שלא יקרה לנו אירוע קשה, אולם אנחנו לא נועלים את עצמנו בגלל הפחדים והחששות, אלא יונקים עוצמה וחיזוק מחשיבות הדבר שאותו אנו מתכוונים לעשות.

בחרת במדרשה. היא כנראה זאת שמתאימה לך. לאמור: סביר להניח כי במדרשה זו תמצאי את עולמך הרוחני העמוק, את פיתוח המידות שלך, ואת ההתקדמות הכללית. כדאי אפוא ללכת לשם. במצב כזה, אנו גם מחליטים כי כדאי להסתכן לצורך זה, כמובן מקפידים על כללי בטיחות ועל הדרכים בהם אנו יכולים להקטין את הסיכונים.

ומתפללים לריבונו של עולם שיסייע לנו בבחירתנו.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב