ימי שלושת השבועות ותשעה באב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/15 21:17 יג בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

ההורים שלי קבעו טיסה לחו"ל למשך חודש.

התברר לי שהטיסה חלה בימי שלושת השבועות ותשעה באב.

אני מעוניינת לדעת אם ניתן לטוס בימים האלו ?

מהם האיסורים בימי שלושת השבועות ? האם מותר לנו לטייל ,בריכה, קניות וכו'?

ומהם האיסורים מראש חודש אב ובשבוע של תשעה באב ?

תשובה

שלום וברכה

ימי בין המצרים נועדו לזכרון המקדש וחורבנו.
ישנן הלכות קשיחות, כגון איסור נישואין וכדו', וישנם מנהגים שהתקבלו במשך השנים, וישנם גם התנהגויות שמטבע הדברים לא שייכות.
אין איסור ליסוע לטיול, אבל מלכתחילה לא מתאים לקבוע אותו לימי בין המצרים, ובוודאי שלא לימי תשעת הימים.
אולם, אם הוא נקבע כבר, מצאי דרך להזכיר וללמוד בכל יום מהטיול את ענייני המקדש וירושלים, והימנעי מעשיית דברים חריגים המבטאים שמחה יתרה ופומבית.

כל טוב