חייב תמיד להגיד את האמת?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/06/15 10:45 יג בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב ! אני שואלת על מידת האמת..אני חיייבת תמיד תמיד להגיד את האמת להורים שלי? נגיד אם הם שואלים אותי אם יש לי משהו מסויים, כי הם רוצים להביא לשכנים ובדיוק נגמר להם הדבר הזה..כמו כסף לבת מצווה או חולצה לבנה שהשכנה ביקשה אז הם שואלים אם ישלי שאני אשאיל להם..ואני לא רוצה להגיד כן יש לי..כי אני באמת לא רוצה לתת להם..אז אני אומרת לא..אין לי אבל אז אני מרגישה רע עם עצמי שככה שיקרתי..אבל אני באמת לא רוצה להגיד את האמת ! מה עושים ? תודה רבה !

תשובה

שלום

כיוון שלא מדובר על הפסד אלא על יצר שלא לחלוק עם אחרים, אזי אין היתר לשנות מן האמת.
מי ששם את האמת ביסוד חייו- כל דרכיו באורח מישור.

כל טוב